Aktiviranje samoobnovitvenih procesov in delo na vzrokih bolezni je temelj moje prakse

Obiščite me
Jadranska cesta 25, 2000 Maribor
Pokličite me
051 866 002
Pošljite mi sporočilo
matej@ervita.si
Odpiralni čas
Pon - Pet: 8:00 - 16:00

Kaj je spagirika?

Spagirika je evropska zdravilna metoda, ki sega vse do švicarskega zdravnika Paracelsusa (1493–1541).

Spagirika je torej zelo star rastlinski naravni proces zdravljenja, ki se osredotoča na harmonično enotnost telesa, uma in duše. Spagirične esence nastajajo z alkimističnim postopkom, pri katerem se rastline obdelujejo v izjemno zapletenem postopku, ki vključuje tudi fermentacijo, destilacijo in upepelitev – tako da se loči v “duhu”, “duši” in “telesu” ter se na koncu ponovno sestavi.

Učinkovine rastlin v postopku, ki je od časa Paracelsusa ostal nespremenjen, dobesedno potencirajo svoje znane lastnosti v fitoterapiji. Spagirični pripravki so tako mnogokrat močnejši od čistih rastlinskih izvlečkov.

Alkimistična spagirika je laikom precej neznana. A je izjemna sestavina naravnih zdravilnih učinkovin.

Tisti, ki poznajo spagiriko vedo, da sta uporabnost in učinek veliko boljši od čiste fitoterapije, homeopatije, Bachovih cvetnih zdravil in Schuesslerjevih soli.

Spagirika predstavlja odprto, neomejeno polje, usmerjeno v iskanje osnovnih vzrokov bolezni. V središču te terapevtske uporabe so pridobljene spagirične pra esence.

Posebnost spagiričnih esenc je duh rastlin, ki se v njih prerodi skozi postopek alkimije. Spagirične esence znajo medsebojno komunicirati in sodelovati kot zavezana ekipa pod vodstvom prvega med enakovrednimi. Pri tem se podredijo zaporedju zdravilnega dogodka po vrstnem redu posamezno ustvarjenih mešanic z vso svojo božjo močjo.

Spagirika ima zelo široko paleto aplikacij. Lajša in zdravi duševno in telesno trpljenje ter je dokazala svojo učinkovitost tudi pri kroničnih ali degenerativnih procesih.

Spagirika lahko močno vpliva tudi na našo psiho. Učinek se lahko včasih celo zgodi presenetljivo hitro. Glede na rastlinsko kombinacijo tako spodbujamo zavedanje o psihodinamičnih procesih ali dosežemo sedacijo ali aktivacijo ter osvobajanje – iz kakršnih koli “zaporov”.

Zgodovina spagirike

Spagirika je naraven način priprave izvlečkov blagodejnih učinkovin iz zelišč. Ta način so ponekod v izročilu uporabljali že pred več stoletji in morda celo tisočletji. Ko še niso poznali strojev za hitro in agresivno izdelavo zeliščnih izvlečkov s topili, podtlakom ali destilacijo.

Oče zdravilstva Paracelsus (1493-1541) je bil okoli leta 1530 na področju sedanje Švice prvi utemeljitelj spagirike. Zbral je starodavne zeliščne recepture in jih dopolnil z lastnimi izkušnjami pri zdravljenju ljudi. Eden od utemeljiteljev homeopatije zdravnik Carl Friedrich Zimpel (1801-1879) je okoli leta 1850 zaokrožil tudi podobo tedanje spagirike. Povzel je postopke priprave zeliščnih izvlečkov od Paracelzusa. Mikrokozmična cirkulacija zdravilnih esenc v alkimiji obdelave zelišč je pod njegovim skrbnim nadzorom nad Paracelzusovo tradicijo ekstrakcijskih postopkov obdržala svojo originalno podobo. Tudi dr. Carl Friedrich Zimpel je imel globlji uvid v naravo bolezni. Dr. Dominick Cannillo (Erbenobili) pa je okoli leta 1990 zajel podobo in spoznanja avtentične spagirike po Paracelzusu in Zimplu in jo pripeljal v sodobne znanstvene laboratorije.

Zakaj pri svoji naturopatski praksi uporabljam spagiriko Erbenobili?

Ker nam terapevti z dolgoletnimi izkušnjami in uporabo različnih pripravkov potrjujejo, da imajo s spagiričnimi pripravki Erbenobili daleč najboljše rezultate.

Ker Dr. Dominick Cannillo uporablja mikrokozmično cirkulacijo, kjer rastlina ni podvržena nikakršnemu ekstrakcijskemu stresu, ki ga sicer povzročajo ekstrakcijski stroji, pač pa svoje učinkovine v spagiričnem postopku sprošča povsem mirno, zahvaljujoč energiji ter moči sonca in lune, ki ustvarjata optimalne pogoje za »naravno« ekstrakcijo. V ta namen so pri Erbenobili tudi dodali njihovo frekvenco ljubezni z glasbo 528 DNA, da lahko rastline preko celega dne črpajo pozitivno energijo in jo posredujejo v njihove zeliščne pripravke, ki so edinstveni in neponovljivi v svetovnem merilu. Dr. Dominick Cannillo uporablja unikatne znanstvene metode za laboratorijske raziskave spagiričnih pripravkov. Ohranil je idealno razmerje med najstarejšo zeliščno tradicijo (Paracelsus okrog 1530), vino sumerci in znanstveno standardizacijo spagiričnih pripravkov, za katere je pridobil prestižni GMP farmacevtski certifikat. Ta dokazuje odličnost, konsistentnost, učinkovitost in unikatno ponovljivost sestave sodobnih spagiričnih kapljic in granul. GMP certifikat mu omogoča, da lahko pripravlja zeliščne izvlečke z dokazljivo in izbrano sestavo za podporo različnim telesnim sistemom in da lahko ob tem še dodatno vključi vitamine in minerale, ki so ključni za določeno zdravstveno stanje. Za pravne poznavalce še podatek, da imajo Erbenobili spagirični pripravki tudi BREVETTO patent in da se povsem razlikujejo od ostalih pripravkov na tržišču. Več o edinstvenem procesu spagirike po Dr. Dominicku Cannillu Erbenobili si lahko preberete tukaj. Spagirične pripravke najdete tako v spletni trgovini erbenobili.si, kot tudi v naturopatski spletni trgovini Ervita.

Prednosti spagirike Erbenobili:
   Edini spagirični laboratorij na svetu, kjer ekstrakcija poteka v kozmičnem rastlinjaku na naraven način in ne s stroji, ki poskušajo simulirati sile narave (stroji pripravek pripravijo v 24 urih, Erbenobili mikrokozmična cirkulacija traja 40 dni).
   GMP certifikat - lastna sodobna proizvodnja po najzahtevnejših načelih v svetovnem merilu (Erbenobili ne kupi zdravilne učinkovine, pač pa jih izdela sam).
   Laboratorij za strog nadzor kakovosti surovin in končnih izdelkov v vseh fazah proizvodnega procesa (kvalitativna in kvantitativna analiza) s strani skupine strokovnjakov pod vodstvom Dr. Dominicka Cannilla (CE certificirana oprema, HACCP).
   Vodilni po kvaliteti na področju spagiričnih prehranskih dopolnil na svetu, ki so največ kar lahko ponudi fitoterapija.