Aktiviranje samoobnovitvenih procesov in delo na vzrokih bolezni je temelj moje prakse

Obiščite me
Jadranska cesta 25, 2000 Maribor
Pokličite me
051 866 002
Pošljite mi sporočilo
matej@ervita.si
Odpiralni čas
Pon - Pet: 8:00 - 16:00

Kaj je naturopatija ("naravna medicina")?

Človeško telo se je sposobno "samoozdraviti". Cilj naturopatske medicine je celostna obravnava: duha, telesa in duše. Cilj je ugotoviti vzroke bolezni, ne le zaustaviti simptomov.

Kdo je naturopat?

Osvešča ljudi o zdravju in jih uči, naj sami prevzamejo odgovornost za svoje zdravje, jim pomaga razviti lastne energetske potenciale "samoozdravitve", jih uči zdravega življenja, pravilne prehrane in gibanja.

Koliko obiskov bom potreboval?

Število tretmajev se razlikuje glede na težavo in posameznika. Po začetnem naturopatskem pregledu in temeljiti oceni se bo naturopat pogovoril o načrtu in poteku obravnave, možnih terapij ipd.

Potrebujem naturopata, če sem zdrav?

Naturopatija zagovarja preventivo. Naturopati izkušnje in učenje o zdravju prenašajo na stranke, da bi ti dosegli zdravo in srečno življenje. Pri tem velja princip: boljše preventiva kot kurativa.

Zakaj zbolimo?

Bolezen se pojavi, ko se slabša biološki teren. Vsako lokalno obolenje je samo površinski izbruh globljega obolenja: zastoja notranjega celičnega okolja v telesu.  Življenjska sila skrbi za homeostazo.

Kako se dogovorim za termin?

Lahko nas kontaktirate po telefonu (051 - 866 - 002) ali preko elektronskega sporočila na matej@ervita.si.

Trajanje obravnave je odvisno od vaše diagnoze, resnosti vaših težav, vaše pretekle zdravstvene anamneze in drugih dejavnikov. Opravljene bodo ponovne ocene za oceno vašega napredka, vaš naturopat pa bo komuniciral z vami, da vam bo pomagal doseči cilje "samoozdravitve".

Stranke obravnavamo za širok spekter stanj in diagnoz: alergije, astma, bolečine v križu in težave gibalnega sistema, težave krvožilnega sistema, težave prebavnega sistema (črevesje in črevesna flora, diareja, napenjanje, vetrovi), depresije, tesnobe, strahovi, nespečnost, menstrualne težave, menopavza, težave s prostato, kronična utrujenost, kožne bolezni, imunski in živčni sistem, ščitnica, razstrupljanje, vnetja in mnoge druge. Naročite se na naturopatski pregled tukaj.

Obstaja več vej v naturopatiji. Sam sem ponosen, da izhajam iz evolutivne naturopatije in psihosomatske podpore (Jean Monnet v Bruslju, Association Internationale Jean Monnet A.I.S.B.L.). Je nadgradnja klasične naturopatije, kjer se ugotavlja vzrok za nastanek posamezne težave, ki je vedno psihosomatski. Ni le delo na simptomih. Po uspešno zaključenem 4-letnem izobraževalnem programu Naturopatija in psihosomatska podpora sem pridobil certifikat z naslovom Diplome de 2 eme Niveau en Naturopathie Psychosomatique et Relation d’Aide (Diploma 2 iz Naturopatije in psihosomatske podpore).

Študij je trajal 4 leta in je vseboval naslednje sklope vsebin:

- Klasična naturopatija (fitoterapija, floriterapija, nutricionizem, osnove TKM in oligoterapija, aromaterapija)
- Somatika in celostne telesne metode (Akupunktna masaža po Penzlu, Kranio sakralna terapija)
- Psihologija in relacije psihosomatske podpore (Psihosomatika in osnove 5-ih Bioloških zakonov, BioPsicoQuantistica)
- Holistične energetske tehnike in osebnostna rast

Štiriletni program je vključeval skupaj 1860 ur teoretično/praktičnega dela, od tega je 1260 ur frontalnih predavanj v obliki teorije in prakse ter 600 ur prakse.

Naturopatija v svojem bistvu ni škodljiva, saj se zavzema za holistično in celostno gledanje osebe ter zajema vse potrebne aspekte za zdravljenje (pomembno je ravnovesje med telesom, umom in duhom). Bistvo je ugotoviti in odpraviti vzrok, ne le obravnavati posledic bolezni. Tradicionalna medicina namreč prepogosto gleda na človeka zgolj kot na fizično bitje, zanemarja pa duševni in duhovni aspekt. A bodite pri izbiri naturopatov previdni, posvetujte se s strokovnjaki in izberite takšnega, ki mu boste lahko zaupali. Naturopatija ne nadomešča uradnega zdravljenja in ne more škoditi človeku, saj upoštevamo načelo "ne škodovati". Na osnovi pogovora svetujem najustreznejši vam osebno prilagojen pristop, metode in tehnike, terapije in tiste naravne pripravke, ki bodo prilagojeni vašim težavam.

Lahko nas kontaktirate po telefonu (051-866 - 002) ali preko elektronskega sporočila na matej@ervita.si.

Vprašajte nas

Vprašanja v zvezi z vašimi težavami, naročilom na naturopatsko obravnavo, v zvezi s terapijami ipd. lahko postavite po telefonu ali pa pošljite svoje vprašanje preko e-maila. Vaše sporočilo bo poslano neposredno našemu osebju, ki vam bo odgovorilo v najkrajšem možnem času.