Aktiviranje samoobnovitvenih procesov in delo na vzrokih bolezni je temelj moje prakse

Obiščite me
Jadranska cesta 25, 2000 Maribor
Pokličite me
051 866 002
Pošljite mi sporočilo
matej@ervita.si
Odpiralni čas
Pon - Pet: 8:00 - 16:00

Willy Penzel (1918 do 1985) je bil prepričan, da je »bolezen motnja v pretoku energije«

Ideja izjave Willyja Penzela temelji na tisočletjih preizkušenem zdravilnem znanju daljnovzhodne medicine, ki vse druge telesne sisteme (na primer živčevje ali mišice) podredi energijskemu ciklu. V zdravem telesu po prepričanju »starih Kitajcev« energija oziroma življenjska sila nenehno kroži po meridianih – podobno kot na primer krvni ali živčni obtok.

Kaj nam pove bolečina, nelagodje in bolezen?

Bolečina, nelagodje in bolezen so torej znaki, da porazdelitev življenjske energije ni v ravnovesju. Terapevt z masažno palčko gladi po meridianih in s tem sprošča blokade v energijskem ciklu. Po potrebi terapevt stimulira posebne akupunkturne točke, ki delujejo kot »stikala« in skrbijo za pretok energije. Cilj zdravljenja je vzpostavitev prostega pretoka energije v celotnem organizmu. Z vsakim tretmajem se ne zdravi samo bolezenski simptom, temveč se vpliva na celoten organizem z množico obolenj.

Življenjska energija se v eteričnem telesu zgosti v »kanale«

Ti usmerjajo zgoščen tok energije v različne dele telesa. Kot svetlobne nitke se razpredajo v obliki fizičnega telesa in mu ponujajo energetsko matrico za biološke funkcije. Ta mrežna struktura je podobna živčnemu sistemu. Kanali ali meridiani tečejo kot reke po površini telesa in se nadaljujejo kot podvodne reke globoko v notranjost telesa, kjer dovajajo energijo v notranje organe. Kjer se en kanal začne in konča, steče v naslednji kanal in ustvarja nenehen krogotok. Iz glavnih kanalov izvirajo majhni potočki energetskih tokov, ki se nato delijo še v manjše in tako dovajajo energijo do vseh delov telesa, kot so mišice, kosti, koža itd. Ko se na določenem področju pretok energije zamaši, se na fizičnem nivoju pokaže bolezenski simptom. Različne zdravilske tradicije, kot so akupunktura, akupresura, masaže in joga, so prepoznale pravila delovanja teh energijskih pretokov in razvile načine za delo z njimi. Naša telesa so v osnovi elektromagnetna. Uravnotežen tok energije, ki ga ni niti preveč niti premalo, je predpogoj za dobro zdravje. Gre za ravnovesje med jinom in jangom. Naše zdravje je odlično, kadar sta ti energiji uravnovešeni in harmonični, ko pa se to ravnovesje podre, se pretok ene poveča ter tako ustvari priložnosti za razvoj bolezni. Oba energetska pretoka se pretakata skozi kanale in kanalčke po telesu ter vplivata na atome v našem telesu. Meridiani so tako tiste poti, po katerih teče zdravilna energija, ki našemu telesu omogoča harmonijo, zdravje in s tem vitalnost.

Že leta 1992 so meridiane lahko izmerili in posneli

V ta namen so v akupunkturne točke, limfne žile, vene in nevtralno tkivo vbrizgali radionucleid, technecium 99 kot sledilno snov. Merdiane je bilo mogoče nedvoumno prepoznati na podlagi prikaza oblik poteka in hitrosti tokov (Prebrano v: “Die Neue Ärztliche” št. 39, z dne 7. novembra 1985, “Bioenergetik” št. 6, junij/julij 1988, “Nemški časopis za akupunkturo”, št. 35, 1−1992).